Gud er med i din utfordring

Anne Lene Holte
01.02.2021
Alle mennesker vil før eller siden gå igjennom utfordringer. Spoiler alert, du vil måtte gå gjennom flere utfordringer i løpet av livet ditt, beklager, men det er bare en del av det å være menneske. Som alle andre mennesker har jeg også stått midt oppi tøffe, krevende, slitsomme og til tider håpløse utfordringer, hvor smerte og frustrasjon har vært så tydelig, og det eneste jeg har kunnet gjøre er å rope til Gud. Jeg vil fortelle deg at Gud vil alltid møte deg og hjelpe deg gjennom dine utfordringer så lenge du lar Han, jeg har sett det flere ganger.

Før jeg kom til Tønsberg bibelskole så hadde jeg aldri noen tydelige utfordringer og det var ikke fordi at de ikke var der, det handlet rett og slett bare om at jeg pakket dem inne og satt lokk på dem slik at jeg ikke merket dem. Jeg vil aldri i livet anbefale den metoden, for før eller siden så vil lokket og innpakningspapiret revne og utfordringene vil komme frem.

Jeg kom til Tønsberg bibelskole med hele livet mitt innpakket og satt lokk på. I min klasse var jeg nok den første til å grine, for Gud var tydelig på hva Han ønsket for meg dette året. Han ønsket at jeg skulle bli fri og bli et menneske som jobbet med livet og ikke bare si at alt er bra. Det fikk Han sannelig meg til også, for den dag i dag er jeg et menneske som er ærlig på hva som skjer i livet.

På Tønsberg bibelskole møtte jeg mennesker med kjærlighet, og mennesker som ønsket å se at jeg skulle blomstre og gå ut i det Gud kalte meg til. Selv om jeg hadde fantastiske relasjoner og Gud på mitt lag så måtte jeg fortsatt gjøre en del av det å jobbe aktivt med utfordringen selv. Jeg måtte snakke om de, lære å være åpen om hva som skjedde på innsiden og tørre å slippe andre mennesker inn, og det tok tid, men det var verdt det.

Jeg jobber fortsatt gjennom utfordringer, men som sagt er det en del av å være menneske. Utfordring er ikke farlig, det er hvordan du møter dem og med hvem du møter den med som vil ha noe å si for utfallet og hva du husker av den tiden etterpå.

Herren deres Gud går foran dere, og han vil kjempe for dere, slik dere med egne øyne så at han gjorde i Egypt.

5. Mosebok 1:30

I stedet for Egypt sett inn en gang hvor Gud kjempet for deg og Han vant din seier. Han vil kjempe igjennom våre utfordringer sammen med oss, slik som Han har gjort i alle tider, vi må bare slippe Han til.  

Vi er alle kalt til å kjempe vår del av kampen og så vil Gud hjelpe med resten.

De skal gå til krig mot deg, men ikke vinne. For Jeg er med deg, sier HERREN. Jeg skal berge deg.

Jeremia 1:19

Vi var aldri ment til å møte utfordringene våre alene.

En siste ting; selv om jeg jobber med utfordringer i livet er det ikke alltid er like gøy. På tross av at det ikke alltid er så gøy å jobbe gjennom utfordringer så er det faktisk verd det, du blir mere den Gud har kalt deg til og du blir sterkere.

Jeg vet ikke hvordan dine utfordringer ser ut, hva du føler at du kjemper mot, men ta med deg Gud. Gjør som Han sier og møt ikke utfordringen alene, ta med deg noen. Jeg kan med hånden på hjerte si at uten Gud ved min side og Tønsberg bibelskole som støtte så hadde jeg nok aldri hatt et så fantastisk og sunt liv som jeg har nå.

Powered by Cornerstone