Det er en venn i mørket

Helena Cecilia Paasche
16.12.2020
Han som lever i lyset, skapte lyset, og er lyset gikk inn i mørket mitt og fant meg der. “Hjelp!” - Jesus kan ikke overse stemmen som bærer det ordet. Han kunne ikke overse kvinnen med blødningen som med sin berøring sa: “Du er mitt siste håp”. Han kunne ikke overse den blinde mannen på gaten som ropte; “Ha barmhjertighet med meg!”. Jesus er en venn som kommer til oss i vårt mørke.

Jeg kom ikke inn i verden for å mangle, eller for å sørge. Jeg kom til verden ut ifra en drøm fra Guds hjerte, Hans glede og inspirasjon tok form som et menneske. Livet ditt startet med Hans pust av glede og liv, og du var ment til å leve ut ifra den. Når vi ser inn i øynene til Jesus, vil vi bli minnet på hvordan vi egentlig var ment til å leve som menneske. Vi var ment til å puste inn Hans glede, og puste ut Hans glede. Det er ingen som gir meg glede som Jesus. Det er derfor jeg kan si at gleden i Herren er min styrke. Det er bare lys i øynene Hans, og alt i meg blir lyst når jeg ser de. For hos Deg er livets kilde, I Ditt lys ser vi lys. (Salme 36:9) 

Hvis vi vet om denne nøkkelen blir vi uovervinnelige. Da kan vi gå igjennom hva som helst, selv døden kan ikke distrahere oss bort fra gleden herligheten hans gir. Ingen åndskrefter vil kunne holde oss nede. De kan prøve seg i ett øyeblikk, men i det andre må det underlegge seg Herren vår Jesus. Kraften Hans vil komme over deg! For Han gir den trette kraft, og den som ingen krefter har gir han stor styrke. (Jesaja 40:29) Jeg kan ikke beskrive hvor mange ganger Han har møtt meg med lyset sitt på de tyngste dagene mine. Jesus har gjort så mye for meg at jeg kan ikke gjøre noe annet enn å takke Han, for Han har virkelig satt meg fri fra mørket.  

Jeg har spurt Jesus mange ganger om en ting. Av alt jeg kan få i verden, og blant alle velsignelser et menneske kan erfare på jord, om Han kan være velsignelsen jeg får. Av alle ting som Han kan gi, enten om det er hus, venner, egen tjeneste, en ektefelle eller økonomiske velsignelser; jeg vil enda mer ha Han. Jeg takker Han og gleder meg veldig over alt annet Jesus har gitt meg, det er mye - men hvordan kan jeg glede meg mer over det Han gir enn den Han er? Det beste som har skjedd meg var da jeg kom til punktet hvor det kjentes ut som Han var det eneste jeg hadde, for jeg innså at jeg ikke trengte noe annet. Hvorfor skulle jeg ønske noe annet når Herren er min hyrde?  

For Én ting ber jeg Herren om, dette ønsker jeg: å få bo i Herrens hus alle mine dager, så jeg kan se Herrens skjønnhet og være i Hans tempel. (Salme 27:4) En dag i Herrens hus er virkelig bedre enn tusen andre. Det som har skjedd i hjertet kan beskrives med lignelsen om mannen som fant skatten i åkeren - han solgte alt han eide og kjøpte åkeren fordi han hadde funnet noe mye mer verdifullt i den. Som Maria som reiste seg brått uten å se seg tilbake, løp ut for å se Jesus og kastet seg ned foran føttene Hans. Som disiplene som forlot alt. Vi vil gjøre det samme med distraksjonene i livene våre hvis vi ser hvilken skatt Jesus er!  

Noen ganger kan kjærligheten vår til Jesus lede oss inn på helt ukjente veier som kun Han vet hvor ender. Ikke alle vil forstå hvorfor vi gjør som vi gjør. Det er greit. Jesus forstår, og Han ser hjertene våre og hva vi har forlatt for Hans skyld. Han har gitt meg et løfte som jeg aldri kan glemme; “Du skal ikke stå alene”. Jeg trenger ikke tvile på Hans evne til å lede meg. Jesus er lyset mitt, den som leder meg gjennom mørket så jeg kan juble selv blant de mest katastrofale omstendighetene. Hvis Hans kraft kan holde oppe alle planetene, klarer Han nok å holde oppe meg også. 

Når jeg står framfor Jesus en dag i himmelen, ønsker jeg at Han skal være min belønning. At Han møter meg med åpne armer og sier; “Endelig er du hjemme hos Meg! Her vil Jeg gi deg akkurat det du lengtet etter, for den som søker meg med hele hjertet skal finne Meg”. Hans nærvær, bare å få sitte ved føttene til Jesus og se ansiktet Hans for alltid, de nydelige hendene Hans som minner meg om hva Han har gjort for deg og meg. Korset ble reist som et banner av kjærlighet, som viste verden hvor mye vi betyr for Han. Når man tenker på det blir ikke disse harde nettene så lange. Om så det er mørkt rundt oss, er Han lyset inni oss. Da har det ikke så mye å si om verden er mørk eller kaotisk her og nå. Om vi har alt eller ingenting. For Jesus er vår belønning, og vi er hans.  

Powered by Cornerstone