Hva bygger du livet ditt på?

Ingrid Brekke
30.11.2020
Jeg har gått igjennom en tid nå hvor det jeg holdt høyt om meg selv ble brutt ned og jeg så at jeg hadde lagt mye av min verdi i hva jeg gjør. Lagt en del av min verdi i det jeg har mestret.

Takk Gud for at det ble brutt ned. Jeg ønsker kun å ha min verdi i hvem Jesus sier jeg er og ikke noe annet, for det Gud sier kan aldri bli tatt bort eller såret.


Jeg stilte noen i ungdomsarbeidet vårt «Frik» spørsmålet «hva er kristendom for deg?» og ble stilt det samme tilbake dagen etter. Jeg elsker når vi som kristne utfordrer hverandres tanker og tro.

Jeg svarte;
«Det å være kristen for meg er ikke noe jeg må gjøre eller en måte å oppføre meg på. Tror det er ting som kommer utifra det kristendom virkelig handler om. Å kjenne Jesus og leve livet med Han. Kristendom for meg er en hjerte relasjon med Jesus, som min nærmeste og beste venn. Det er Han jeg prater med alt om, det er Han jeg lever livet mitt med. Kristendom er ikke noe jeg gjør, men den jeg er. Jeg er kristen, jeg kjenner Jesus og Han kjenner meg. Derfor ønsker jeg å være god med andre mennesker, derfor ønsker jeg å dele om Jesus. Fordi jeg kjenner Han.»
Dette er der jeg ønsker å være, er jeg der alltid? Nei, men det er derfor vi har et felleskap, for å kunne minne hverandre på slike sannheter og hjelpe hverandre i livet med Gud.
Vi er ikke noen som går i kirken hver søndag. Vi er følgere av Jesus, vi kjenner Han.

Selvom jeg ikke har gått på Tønsberg bibelskole selv har jeg sett hvordan denne skolen har vært for en av mine nærmeste. Det å sette av et år til å bli kjent med Jesus og la Han ta bort alle ting som kan
sperre for relasjonen med Han anbefaler jeg på det sterkeste. Vi som er kirken, og da mener jeg hele Guds folk må søke etter å bli gjort helt avhengig av Gud og ikke noe annet.

Vi har forskjellige utrykk på hvordan vi ærer Gud med livene våre, men vår grunnmur skal ikke være bygget av hva andre sier om oss, ting vi eier eller hva vi mestrer.

Den skal være bygget av hvem Gud sier vi er.

Nei, den som er i Kristus, er en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til!

2 Korinterne 5:17

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Jeremia 29:11

I ham, som er hodet for alle makter og åndskrefter, har dere fått denne fylden.

Kolosserne 2:10

For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom.

2 Timoteus 1:7

 

Powered by Cornerstone