Din smågodtpose

Frida Orlien
13.11.2020
Alle har vi hver vår smak i smågodt, og alle vet hvor irriterende det er når noen skal kjøpe smågodt, og de bommer helt på din smak. Tror du Gud hadde klart å velge den perfekte smågodtposen til deg?

Du er kanskje som meg, og når du leste det spørsmålet så tenkte du: «men hallo, jeg vet jo nesten ikke hva jeg skal velge selv når jeg kommer til smågodt hylla på Kiwi». I Bibelen (nærmere bestemt Jeremia 1,5) står det: «før jeg formet deg i mors liv, kjente jeg deg, før du ble født, helliget jeg deg...». Det betyr at Han kjente deg før du kjente deg, ja, før du ble født inn på denne jorda. Han kjente deg ikke bare, men Han formet deg også. Med andre ord, Gud vet også hva du liker, ikke liker, hva kroppen din er skapt for og hva hodet, egenskapene og følelsene dine er skapt for selv om du ikke vet det selv.

Du har kanskje skjønt at dette innlegget ikke bare skal handle om smågodt? For vi kan være ganske opptatt av å finne ut hva vi liker, hva vi er gode til og hvilke veier vi skal velge i livet. Vi er rett og slett veldig opptatt av å finne ut hvordan å bygge livet vårt. Det er viktig å finne ut av også! Jeg tror at i den sammenhengen så er det utrolig viktig og nødvendig å spørre Han som faktisk vet hvem jeg er, hva jeg kan og hva jeg liker om hvilke byggeklosser jeg skal bruke og hvordan jeg skal bygge med dem.

Det kan være ganske skummelt å spørre Gud om hvilke byggeklosser og hvordan byggverk man skal bygge, fordi plutselig er det ikke du som bestemmer hvor du skal ende opp. Da er det bra å huske at Gud kjenner til din godterismak, Han vet hva som er godt for deg, hva du drømmer om og hva du aller helst vil ha. Hvis man tror på at Gud er god, da tror man også at Han vil det beste for deg. Han vil derfor ikke velge den ekle lakrisen eller blande sjokolade og godteri, fordi Han vet at du ikke liker det og det vil nedgradere alt annet i posen. Nei, Han har den samme drømmen som du har; om å velge ut den beste godteriposen som du noen gang kunne fått.

På Tønsberg bibelskole har vi ett slagord: Du er kalt til å være deg der du er. Og nettopp det er Gud sin tanke om det også. Han vil at du skal ha din smak i godteri og stolt kunne sitte akkurat der du er med denne posen fylt av det beste av deg. Og hvem vet, kanskje det kan være til glede og hjelp for noen rundt deg?

 

Så svaret på spørsmålet er at jeg tror Gud kan plukke ut den perfekte smågodtposen for deg, om det er snakk om livet, hvor og hva man skal akkurat nå eller lørdagsgodtet. Gud har peiling på deg og Han vil bare plukke ut det beste for deg. Det eneste vi faktisk må gjøre er å ta opp spaden og posen og la Ham peke på hvilket godteri vi skal legge i posen.

Powered by Cornerstone