Ditt gjennombrudd kan være en annens dør!

Ester Mjelde
31.10.2020
Hva har Gud gjort for deg? Er det noe du har vært oppi eller du har vært med på der du selv ikke hadde mulighet til å gjøre noe selv, der Gud kom og grep inn?  

Jeg er sikker på at vi alle en gang opplevd at Gud har kommet med sin godhet om vi er bevisst på det eller ikke. En helbredelse som har skjedd i eller gjennom deg, at Gud har kommet inn og snudd en situasjon du stod midt oppi eller at Gud har kommet og forsørget deg. 

Dette er noe Gud er ekspert på, nemlig å komme med sin godhet og kjærlighet til oss. 

Men spørsmålet er hva vi gjør med alle disse “små” og større tingene vi sitter med som Gud har gjort. 

Jeg tror noen av tingene som har skjedd i livet er ment til å ha for seg selv, men som regel er dette en fantastisk anledning til å dele og gi videre hva Gud har gjort i livet ditt til andre. 

Vi må få vekk tankesettet av at det handler om meg, at jeg ikke har lyst til å ta all oppmerksomheten om hva Gud har gjort for meg. Ja, det er noe som har skjedd med deg, men det handler først og fremst om at Gud har gjort noe der vi som mennesker ikke kunne klare noe. Det handler om å sette fokus på Gud og hvem han er! 

I mange kirkesammenhenger blir det brukt ordet vitnesbyrd. Når du søker opp ordet vitnesbyrd kommer det opp -  «erklæring om sak eller person, bygget på personlig kjennskap og erfaring». 

Så når vi deler et vitnesbyrd om hva Gud har gjort så erkjenner vi og erklærer ut hva han har gjort og kan gjøre igjen. Vi setter fokus på Gud, hvor stor han er, og ved å gjøre det vil det skje noe i atmosfæren. Ved å tale vitnesbyrdet høyt ut åpnes det opp noe i atmosfæren og det skaper en tro i hjertene til de som hører på. Det vekker en lengsel til å se og nå det som de enda ikke har sett. Om noen står midt i en situasjon der de kanskje ikke har tro og ikke har sett noe selv, kan akkurat ditt vitnesbyrd være et anker til å holde fast og vite at Gud har gjort det før, og vil gjøre det igjen. 

Det er nettopp det, at Gud kan og VIL gjøre det igjen. 

Om det er noe du ønsker gjennombrudd i, så tenk over hva Gud har gjort i livet ditt og hold fast på det som et løfte om at Gud kan gjøre det igjen. Om du ikke har et vitnesbyrd som taler inn i din situasjon og det du ønsker gjennombrudd i, så lån et vitnesbyrd du har hørt fra noen andre der Gud kom og grep inn. 

 

Mark 5:18-20: «18 Jesus gikk i båten, og han som hadde hatt de onde åndene, ba om å få være med ham. 19 Men Jesus ga ham ikke lov til det. Han sa: «Gå hjem til dine og fortell dem alt det Herren har gjort for deg, og hvordan han har forbarmet seg over deg.» 20 Han gikk av sted og begynte å gjøre kjent i Dekapolis alt det Jesus hadde gjort for ham. Og alle undret seg.» 

Her ser vi hvordan Jesus ikke tillot mannen som hadde vært besatt til å komme med han, men heller «befalte»/oppfordret han til å gå hjem og fortelle alle om hva som har skjedd. I det mannen fortalte om hva som hadde skjedd var det noe i hjertene til de som hørte på som skjedde. De undret seg. De hørte og så at det var noe som hadde skjedd. Ikke ut fra en overbevisning, men fra Guds kraft og kraften ved å si det høyt ut. 

Vi ser i flere anledninger i Bibelen den innvirkningen det har på andre i det de får høre hva Jesus har gjort og er i stand til å gjøre. 

 

Så ikke hold tilbake hva Gud har gjort i akkurat ditt liv. For ditt gjennombrudd kan være en annens dør. En dør inn til å se Guds godhet og et liv forvandlet! 

Powered by Cornerstone