La det spire

Frida Orlien
08.04.2020
Vi er inne i en rar og annerledes tid. Vi kjenner alle på at tiltakene som er satt i landet vårt kan tære på. Sesongen som vi er i nå er likevel todelt. På den ene siden har vi en sesong der hverdagen vår er snudd opp ned og håpløshet, ensomhet og ufred prøver å komme inn i livene våre fra alle kanter. På den andre siden så er vi i en av de flotteste sesongene i løpet av året! Våren er kommet, og aldri før i dette året har det vært så mye sol i Tønsberg som disse siste ukene. Våren preger naturen og fuglene kvitrer rundt oss. Det er lyst, og i alle kriker og kroker skyter blomstene frem.

For en herlig tid der verden blir lysere, og til vanlig blir fylt med håp for fremtiden. Jeg tror Gud snakker og sår noe spesielt i oss denne våren. Bli med meg på en liten tankerekke: Se for deg at livet ditt er som en hage. Livet og hagen din var nå kanskje klar for å skyte opp masse blomster. Du er full av håp, drømmer og planer for den neste tiden, men så kommer det plutselig en siste snøbyge fra vinteren som prøver å stoppe hele våren for livet/hagen ditt. Du kan jo ikke avlyse våren, du kan vel ikke gi etter? Nei, nå som du har fått denne snøen (en uforutsett skuffelse, utfordringer med relasjoner, ensomhet, noe som trykker og holder nede) rett i ansiktet må du ikke gi opp. Dette er tiden for å presse seg inn, gå ned i røttene som du har lagd. Du må gå ned i de røttene som du hele tiden har brukt for å få i deg næring (mer eller mindre bevisst), disse røttene du har med Gud, Han som gir liv. Kanskje du til og med må bruke tid på å lage noen nye og dypere røtter med Gud. Men, så når tiden er inne så vil du, med kraft fra røttene dine, skyte gjennom denne kalde jorden og snøen som har prøvd å holde deg nede. Våren vil komme og du vil ut av denne perioden få sterkere frukter og blomster i livet ditt. Du vil da vise de rundt deg hvem Gud er, hvem Han er i deg og du vil finne ut hvem du er i Ham! Hvilke blomster er det Gud har sådd ned i deg? Blomstene av godhet? Kanskje kreativitet eller en som knytter relasjoner?

Våren er, i tillegg til å finne ut hvilke gaver og frø Gud har sådd ned i deg, en tid å være på vakt så du ikke har noen ugress som har kommet med vinden som vil slå rot hos deg. Det er så lett å overse den lille tistelen som sakte vokser frem i hjørnet av hagen din, men akkurat denne vår-sesongen er den tiden vi har fått til å sette oss ned med Gartneren - Pappa Gud og bli kvitt ugresset som prøver seg i livet vårt.

Du og jeg er i en situasjon hvor vi må velge hva vi bruker tiden vår på og hvilke frø som skal få lov til å vokse og hvilke som må kastes ut. Vi kan velge om vi tar med Gud, styrker relasjonene våre og bryter gjennom denne snøbygen, eller om vi bruker det snøen bringer med seg til å gå inn i en dvale. Valget er vårt, Gartneren er på vår side. Jeg sier la oss bruke denne tiden til å få en større og sterkere vår enn vi noensinne har sett i livene våre og i landet vårt!

Powered by Cornerstone