Fra misjonstur til karantene: en historie om fred midt i all uro

Per Jonas Noreng
19.03.2020
I dag er det to uker siden bibelskolen kom hjem til Norge, etter over tre uker i Thailand. Disse to ukene har vært spesielle uker. Først var de preget av overgang tilbake i norsk kultur, døgnrytme og hverdag - før hverdagen på nytt forandret til karantene livet for hele teamet. Før vi ble satt i karantene var elevene og staben samlet for å dele historier og vitnesbyrd om hva Gud gjorde løpet av ukene i Thailand.

Elevene delte begeistret om mennesker som fikk erfare Guds kjærlighet, om fysisk og indre helbredelse og om flere som startet en relasjon med Jesus. Flere av elevene fortalte at denne turen var et før og etter for dem. Noen satt ord på at erfaringer med Gud forandret perspektivene deres, eller om hvordan sannheter i Guds ord har blitt virkelig på en ny måte. Noen delte om at de kunne høre Gud på en ny og tydeligere måte, eller at de hadde sett at mennesker ble helbredet for første gang. Jeg hadde gleden av å være med og lede turen til Thailand, og fikk erfare og se mye av det elevene delte om. Men, å sitte ned og høre dem dele og sette ord på dette i etterkant, det var helt rått! Liv ble forvandlet på disse ukene. Blant de vi møtte i Thailand, men også i teamet. Vi kan ikke si annet enn at Gud er så god! 

Derfor var det på mange måter et paradoks å gå ut av klasserommet denne ettermiddagen, til et samfunn i unntakstilstandSå lett å kjenne på og bli preget av frykt, eller andre følelser som ikke er gode. Det er så naturlig i en sånn situasjon som landet og verden er i akkurat nå. Samtidig kan vi midt i alt det som skjer, velge å stole på og ha tillit til at Gud er en god Far som ønsker det beste for oss. Vi tror Han er en som kommer med fred midt i uro, trøst til de som trenger trøst og legedom til de som er syke.

Bilde

En av historiene fra Thailand, som en av elevene delte og som jeg tror kan være til oppmuntring i denne tiden som kan være preget av frykt, er fra en søndag vi var blant de fattigste av de fattige i Thailand; sjø-sigøynerne. Vi fikk være med på en gudstjeneste og ha fellesskap med disse fantastiske menneskene, og vårt mål var bare å være med dem og elske dem. Flere av elevene fikk være med på å be for ei dame som var 97 år gammel, og som denne søndagen var i kirken for første gang. Noen i teamet ba for helbredelse for diverse smerter, og hun opplevde å bli noe bedre. Hun fortalte også at hun hadde så mye uro inni seg. Dette var noe hun hadde hatt i mange, mange år, og den uholdbare situasjonen hjemme gjorde at hun kom til kirken denne dagen. Vi delte om Jesus, og at Han kan komme med fred i livet hennes. Etter at vi hadde bedt en gang til, så satt denne eldre kvinnen selv ord på at hun kjente en fred inni seg som hun aldri hadde erfart før. Det å se at Jesus kommer med fred og glede, midt i stormen, smerten og håpløsheten er noe av det som gjør sterkest inntrykk på meg! 

I bibelen (Markus 4) så kan vi lese om Jesus som sover i båten under stormen. Det var urolig rundt dem og mange var engstelige, men midt i det så kunne Jesus hvile. I den situasjonen, eller stormen som vi er i nå, så tror jeg Jesus har lyst til å gi oss en fred og en evne til å hvile selvom omstendighetene er krevende. Akkurat som den 97 år gamle damen fikk erfare fred, når vi ba om at Jesus skulle komme med fred, så ønsker Jesus å gi deg sin fred, godhet og glede akkurat nå. 

«Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.» (Johannes 14:27)

Powered by Cornerstone